2017/2018

Threepeat!

KRYLJA TRAKTOR vinner 2017/2018 års säsong i NHL Fantasy och The Swede League. Därmed vinner han ligan för 4:e gången och 3:e gången i rad. Detta är inget annat än oerhört imponerande. Att i en liga som bara blir jämnare och jämnare ändå står där i slutet på mars som vinnare år efter år tyder på grym skicklighet. KRYLJA fullständigt mosade allt motstånd i slutspelet.

Ett stort grattis till Janne och hans KRYLJA TRAKTOR!

Då Janne också tog hem Presidents Trophy så slutar prispengarna på 2500:-, 2000:- för guldet och 500:- för grundseriesegern.

Silver tog Marnes Miners som för första gången sedan guldet 2014/2015 tog sig långt i slutspelet. I finalen hade han inget att hämta men är denna säsong ett kvitto på att Miners är tillbaka i toppen igen?

Miners belönas med 650:- för sitt silver.

Bronsmatchen vanns enkelt av Strongerbeer som för 4:e säsongen i rad är bland topp 4. Är det Strongerbeers tur nästa säsong?

Sen måste vi notera att Märsta Ice Princess hamnade sist i hela ligan då tröstpristurneringen är avklarad. Vem hade gissat det efter 9 omgångar i höstas då Ice Princess övertygande ledde hela ligan?

Jag vill också rikta ett speciellt tack till våra två rookiesar som har gjort en riktigt bra säsong och min känsla är att med den erfarenheten de nu har skaffat sig så kommer de att vara ännu hetare nästa säsong.

Då återstår det bara för mig att tacka alla för ett härligt engagemang under denna säsongen av The Swede League och på återseende till hösten igen.

Tack så mycket!

The Commissioner

Slutspel!

Efter 20 intensiva spelveckor som tog sin början onsdagen den 4:e oktober är vi nu äntligen framme vid slutspelet. The Swede League har varit jämnare än någonsin och tabellen har bytt skepnad mer än en gång. Dock så har vi mästarnas mästare KRYLJA i toppen i grundserien i år igen vilket är oerhört imponerande. KRYLJA belönas med 500:- för President’s Trophy. Frågan är ju nu om han kan ta sin tredje raka titel?

Dock så avlutade han säsongen på sämsta tänkbara sätt med ett 0-0-9 resultat. Vi får väl förutsätta att laget redan är formerat för semifinalen.

Miners spöade KRYLJA i denna sista grundserieomgång vilket gav honom segern i South division och direktkvalificering till semifinalen.

Kvartsfinalerna spelas mellan Strongerbeer och Enforcer samt Yzerman mot Drummer Hill Tax Payer’s. Strongerbeer har 2-1 i inbördes möten under säsongen vilket innebär att han går vidare i händelse av oavgjort i kvartfinalen. Yzerman och Tax Payer’s har 1-1 vilket innebär att Yzerman går vidare vid oavgjort pga högre slutranking.

Innan vi fortsätter att titta på statistiken för hela säsongen så måste vi nämna att Mad Hatters gick 9-0-0 för första gången denna vecka. Ett stort grattis till det och detta bådar gott inför nästa säsong. Mad Hatters dunkade också in 19 mål vilket är rekord för ligan. Tax Payer’s tangerade det tidigare rekordet denna vecka men fick alltså inte sola sig i glansen för det.

Enforcer imponerande med 41 PIM vilket var helt överlägset alla andra. Enforcer vann också SOG vilket inte hör till vanligheterna.

KRYLJA hittar vi i den andra ändan med en bedrövlig offensiv. I botten på både Goal och Assists (3 respektive 8). KRYLJA var även sist i +/- och Losses.

Om vi fortsätter att titta på den totala kategoristatistiken så tog KRYLJA hem två kategorier, PIM och BLK, samt att han var den enda som gjorde mer än 100 poäng (103) under grundserien. Miners vann också två kategorier, HIT och Wins. Även Enforcer vann två kategorier, Losses och SV%. Goalkategorin vann Tax Payer’s, Yzerman vann assistligan och Cheapskates tog hem +/-.

Jag har nu uppdaterat rekordsidan ( http://www.theswedeleague.com/rekord/ ) och vi har tidigare nämnt att Mad Hatters gick upp i topp på Goallistan. Ett lag till tog ett nytt rekord och det var Ice Princess som tog sig upp i toppen på SOG-listan med 125 skott.

På listan över de sämsta resultaten under en vecka delar nu Skaters och Tax Payer’s på minst antal tacklingar under en vecka, 10st. Yzerman toppar numera BLK-listan med endast 10st och Ice Princess 0,820 i räddningsprocent tar honom ända upp i topp på sämstlistan.

Maratontabellen ( http://www.theswedeleague.com/historik/2017_2018/ ) och lag-mot-lag statistiken ( http://www.theswedeleague.com/historik/teamvsteam/ ) är också uppdaterade. Gå gärna in där och titta hur ni står er mot andra lag mm.

Nu när grundserien är slut så spelar ju topp 6 slutspel men de andra fyra lagen har inte spelat färdigt utan kommer att spela om slutplaceringen säsongen 2017/2018. Denna turnering börjar om en vecka. Dock så får dessa lag INTE hämta nya spelare från waivern utan måste spela med de spelarna som lagen har i sin laguppställning nu. Självklart får de inte heller dumpa spelare till waivern med ett undantag för om man vill aktivera en spelare som är på IR-plats. Den spelaren som då dumpas till waivern ska vara en av de sämre i laget.

För slutspelslagen gäller samma regler då man blivit utslagen ur turneringen och inte längre tävlar om medalj vilket då är lagen som förlorar kvartsfinalen. De sista fyra lagen som återstår får byta spelare som vanligt de två sista matcherna (semifinal, final och bronsmatch)

Med detta sagt så önskar jag alla slutspelslagen lycka till!

Slutspelslagen klara! (Vecka 19)

Inför den sista omgången så är alla slutspelslagen klara och det blev Tax Payer’s som knep den sista vakanta platsen genom att besegra rivalen Ice Princess. Som vanligt råder det dock oklarheter vad som gäller vid en slutställning där två lag har samma poäng och the Commissioner kommer att kontakta Yahoo supporten för ett förtydligande.

KRYLJA knep också Presidents Trophy för tredje året i rad genom segern mot Hatters. Väldigt imponerande och en belöning på 500:- väntar.

Bäst vecka 19 var Enforcer med 8-1-0 och sämst var Skaters (0-1-8). Enforcer hoppar nu upp på 3:e plats i totalen i Breakdownstatistiken.

Skulle slutspelet börja denna vecka så skulle KRYLJA och Miners vara direktkvalificerade till semifinal. I kvartsfinal skulle Enforcer möta Strongerbeer och Yzerman möta Tax Payer’s. Men mycket hinner hända än innan nästa vecka och det är otroligt spännande vem som ska ta hem segern i South Division och gå direkt till semi. Det är också viktigt att komma så högt upp som möjligt i rankingen då det är en del av tie-breaken vid oavgjort i slutspelet.

Yzerman dominerade PIM-kategorin denna vecka medan Tax Payer’s spelare var inne på särklass mest mål framåt. Hela 5 lag hade minst 100 skott på mål och Ice Princess levererade 0 målvaktssegrar med sitt Blues-par i kassen då det gällde som mest. 86,5%…

Då kör vi en vecka till innan vi stänger grundserien i 2017/2018 års Fantasy.

Kör hårt!

Första slutspelslaget klart (Vecka 18)

KRYLJA blev första laget i 2017/2018 års Fantasy att få den eftertraktade asterisken framför sitt lag som förtäljer att laget är klart för slutspel. Det dröjde alltså ända tills den 18:e omgången innan första laget blev klart och det tack vare en seger för KRYLJA i en oerhört jämn match mot Enforcer.

Med endast två omgångar kvar står tre lag på 21 poäng, ett lag på 19 och två lag på 18 poäng. Det krävs just nu 22 poäng för att vara helt säker på slutspel. Detta innebär ju självklart att det är oerhört viktiga matcher som återstår och vi har en riktig nagelbitare mellan Ice Princess och Tax Payer’s vecka 19. Sen har vi Yzerman som ska försöka få stopp på blödningen mot ett stekhett Cheapskates och inte minst toppmötet i South mellan Strongerbeer och Miners som kan inte bara avgöra en slutspelsmatch utan också den oerhört viktiga divisionssegern. KRYLJA spelar för att säkra Presidents Trophy och Enforcer för att definitvt säkra en slutspelsplats.

Bäst vecka 18 var Cheapskates som levererade sin första 9-0-0 för säsongen. Sämst var Ice Princess som för andra veckan i rad gick 0-0-9. Ice Princess går in i slutspurten av säsongen med en mycket negativ trend.

Alla har nu mött alla två gånger och på begäran av Anders så har jag tagit fram två tabeller. En för de första 9 omgångarna och en för de 9 sista och det är mycket intressant läsning.

Ice Princess ledde serien med 3 poängs marginal efter nio omgångar och hade tagit 15 poäng av 18 möjliga och en målskillnad på +25. När vi sen tittar på tabellen efter de sista nio omgångarna så har han tagit endast 3 poäng med en målskillnad på -22. En anmärkningsvärd kollaps och jag kan lova att vi inte sett något liknande i The Swede Leagues historia. Ice Princess parkerar just nu också utanför slutspelet.

Den största förbättringen från de första nio omgångarna till de sista nio har Mad Hatters stått för som gått från 4 poäng och -30 till 11 poäng och +1. Hatters kan bli riktigt farlig nästa säsong. Enforcer har också gått bra sista de nio omgångarna jämfört med de första nio. KRYLJA toppar dock tabellen efter de sista nio omgångarna med 14 poäng.

Det är således dags att ta fram det sista av de krafterna inför de återstående två veckorna av grundserien för att göra en sista push mot slutspelet, ligasegern, divisionstitlar och äran.

Må bästa lag vinna!

Enforcer, en force (Vecka 17)

Den 8:e januari låg Enforcer på en 7:e plats, 4:a poäng från en slutspelsplats, efter att ha fått stryk av brorsan Yzerman med 9-1. I Commissioners Word spekulerades det vilt om slutspelslagen redan var klara. Men nu, fem veckor senare, och fem raka segrar för Enforcer återfinner vi honom numera på en 4:e plats i ligan, suktandes efter mer. En imponerande upphämtning.

Annars var KRYLJA bäst igen med 8-1-0, sämst var Ice Princess med sin första 0-0-9 för säsongen. Helt fel läge att att göra en dålig vecka då det är oerhört jämnt i kampen om slutspelsplatserna och divisionstitlarna. Fem lag har 19 eller 18 poäng med tre omgångar kvar. Varje match de sista omgångarna kommer betyda liv eller död.

Miners presterade ett ordentligt bottennapp och Hatters kapitaliserade på det.

Sitt resultat till trots var Ice Princess 125 SOG i en klass för sig och resultatet går in i toppen på rekordlistan.

Strongerbeer gick från 7:e plats till 2:a plats på rankingen tack vare sin knappa seger mot Cheapskates. Cheapskates som dominerade i PIM-kategorin.

KRYLJA har fått igång keeprarna ordentligt och hade överlägsen mv-statistik denna vecka.

När vi ändå är inne på målvakterna så har jag roat mig med att ta fram en tabell efter 17 omgångar där målvakterna är exkluderade och den ser ut enligt nedan.

Där kan vi se att KRYLJA toppar även denna tabell men sen blir det intressant. Ice Princess är klar ledare i South Division och klar för slutspel medan Miners är en bra bit från slutspel på en 8:e plats. D.v.s. att Ice Princess lider mest av dåliga målvakter medan Miners har mest fördel av sina.

Ett viktigt datum att komma ihåg är torsdagen den 15:e då det är trading deadline för vår liga. Efter det datumet får man förlita sig på waivern för sina spelarbyten så se över erat lag och försök göra en avgörande trejd inför slutspelet.

Då är det dags att höja fokuset ytterligare och kämpa in i kaklet av årets grundserie.

Oerhört jämnt (Vecka 16)

När vi trodde det inte kunde bli jämnare så visade det sig att det kunde det absolut bli. Resultaten från den långa vecka 16 packade ihop fältet ytterligare och det är nu 7 lag inom 4 poäng då det återstår endast fyra veckor av grundserien. Topp 4-lagen inför vecka 16 förlorade allihopa medan de jagande lagen vann, där de största överraskningarna var Cheapskates vinst över Miners och Skaters vinst över KRYLJA. Det är nu helt öppet vilket lag som tar hem grundseriesegern och 500:-, liksom vilka lag som kniper de två oerhört viktiga divisionstitlarna. Det är ju självklart också helt öppet vilka lag som överhuvudtaget tar sig till slutspel.

Ett lag som kommer få det tufft att ta sig till slutspel är Darth Skaters men uppvisningen denna vecka där han avfärdade KRYLJA och samtidigt registrerades för sin första 9-0-0 vecka vittnar om att det finns kompetens i laget och i teorin finns det fortfarande möjlighet att ta sig till slutspel. The Commissioner gratulerar till denna milstolpe i lagets historia.

Strongerbeer gjorde sin bästa match sen vecka 5 (8-0-1) då Ice Princess besegrades i en livsviktig divisionsmatch.

Tax Payer’s tog en oerhört viktig seger mot divisionsrivalen Yzerman och det som till slut avgjorde var en stat correction på en felaktigt tilldelad utvisning på Matthew Tkachuk. Marginalerna är oerhört små mellan himmel och helvete, mellan en skön måndag och en tung jobbvecka.

I botten hittar vi Mad Hatters (1-0-8) och Cheapskates (1-1-7) trots vinst över Miners.

Noterar också att Enforcer har gått 4-0-1 de senaste 5 omgångarna och tog också hem två kategorier denna vecka, Goal och Hits.

Tax Payer’s vann +/- kategorin vilket måste ses som en smärre skräll. Miners var enda laget som inte tog sig över 100 SOG på 10 dagars spel.

Vecka 17 bjuder förstås på idel dödsviktiga matcher där varje poäng kan vara avgörande för att få deltaga i post season. Tax Payer’s – Enforcer kan vara av avgörande betydelse för utfallet i North Division. KRYLJA ska försöka behålla initiativet över Presidents Trophy mot ett stressat Ice Princess. Miners ska försöka behålla divisionsledningen i söder mot Hatters och Strongerbeer behöver spöa Cheapskates för att ha möjlighet att slå sig in i topp 6. Till sist så har vi Yzerman mot Skaters där Yzerman är förste utmanare av seriesegern i norr medan Skaters ska försöka ta det sista halmstrået för en slutspelsplats.

Om en vecka får vi se om tabellen dras isär eller blir ännu jämnare.

Lycka Till!

PS! Vill påminna om att den 15:e februari är det trading deadline för ligan.

Dominansen fortsätter (Vecka 15)

För tredje veckan i rad bankar KRYLJA in en 9-0-0 vecka. Denna gång i toppmötet i North division mot Yzerman. KRYLJA verkar verkligen oslagbar nu.

Tax Payer’s däremot hade ett riktigt bottennapp med 0-1-8.

Resultaten denna vecka tightade till tabellen ordentligt kring slutspelsstrecket och allt pekar på att det blir en kamp in till sista omgången om de åtråvärda slutspelsplatserna.

KRYLJA vann flest kategorier, 3st, G, A och +/-. Sticker ut mot övriga resultat gör KRYLJA’s 11 mål samt i negativ aspekt Tax Payer’s 27 HIT.

I den totala kategoristatistiken sticker Cheapskates +63 ut ordentligt. Mer än dubbelt så mycket som tvåan. KRYLJA’s 570 BLK är också överlägset övriga lag. I övrigt så är det ganska jämnt i topp och botten. Miners leder tre kategorier och KRYLJA, Tax Payer’s och Yzerman 2st.

Vecka 16 sträcker sig över två kalenderveckor då det är All Star Weekend i Tampa kommande helg. Dock så har man bara 5 byten under hela denna period och 3 aktiva målvaktsmatcher krävs som vanligt.

Med endast 5 veckor kvar av grundserien i The Swede League så är denna omgång oerhört viktig för nykomlingarna Skaters och Hatters. Detta kan vara veckan då de på allvar blandar sig i slutspelskampen eller att den i praktiken är över. Skaters har förstås den grannlaga uppgiften att besegra KRYLJA (Head-to-Head 50-89) medan Hatters ska försöka knapra in på divisionsrivalen Enforcer (Head-to-Head 53-85).

Oerhört spännande!

Lycka till!

Rekordvecka? (Vecka 14)

Bevittnade vi den bästa veckan i The Swede Leagues historia denna vecka? Jag har ingen fakta att falla tillbaka på men det känns som att KRYLJA:s resultat borde vara det mest överlägsna vi sett under en enskild vecka. I Head-to-Head statistiken ser vi att han har två 10-0 resultat, en 9-0, en 8-0, en 9-1, en 8-1, två 8-2 och slutligen en 7-3. Oerhört imponerande och KRYLJA stiger fram som den store gigant han är i denna liga och är självklart storfavorit till att ta hem guldet igen.

I den andra ändan hittar vi Strongerbeer (0-0-9) som gjorde bland de sämsta veckorna i modern tid. 19-57 i Head-to-Head.

KRYLJA tog hem hela 5 kategorier utspridda på alla olika speltyper.

Tyvärr blev veckans Commissioners Word väldigt försenad därav inga spekulationer för vecka 15. The Commissioner lovar att förbättra sig men tjänsteresa på egen hand tenderar att innebära puben all ledig, vaken tid. Situationen blir den samma nästa vecka men ska då försöka göra Fantasyarbetet på arbetstid.

Delad poäng (Vecka 13)

Toppmötet denna vecka mellan Miners och Yzerman slutade med att lagen fick var sin poäng i kanske den jämnaste matchen i ligans historia för jag minns inte om någon match har slutat 3-3 tidigare dvs att hela fyra kategorier delades. Och bland de kategorierna som delades var HIT och BLK. Fascinerande. Yzerman kvitterade också matchen med ett blockerat skott av Brayden McNabb (VEG) i slutsekunderna. Sjukt spännande!

Annars var Yzerman mycket bättre än Miners statistiskt sett denna vecka med 6-2-1 mot blygsamma 1-4-4. Miners övertygande resultat de senaste veckorna syntes det inget av.

KRYLJA övertygade mot Strongerbeer och tog sin tredje 9-0-0 denna säsong och börjar nu på allvar hota i toppen på ligan. KRYLJA har nu också lämnat sistaplatserna i målvaktsstatistiken. Oroande för oss andra.

Hatters tog en fin skalp mot Tax Payer’s och i och med att Skaters spöade Cheapskates så är nu just Cheapskates ensam i botten på tabellen.

Enforcer tog en viktig seger, mot formsvaga Ice Princess, och har inte gett upp tanken på en slutspelsplats. Faktiskt så vann 3 av 4 lag som just nu inte är på slutspelsplats. Serien tightar till sig och det är 7 omgångar kvar att spela så mycket kan fortfarande hända.

Kategorimässigt sticker KRYLJA:s 121 SOG ut ordentligt denna vecka. Det är faktiskt ett nytt rekord för ligan. KRYLJA toppade eller delade förstaplatsen också i alla målvaktskategorierna för första gången i år.

Miners 47 PIM mer än dubbelt så många minuter som tvåan i den kategorin.

Tittar vi på den totala kategoristatistiken sticker Miners 729 HIT ut liksom KRYLJA:s 511 BLK. Cheapskates +52 är också totalt överlägset resten av lagen. I den andra änden hittar vi Miners med -33 vilket faktiskt är medeltemperaturen på Nordpolen på vintern.

Vecka 14 inleder bye week delen av säsongen med hela 13 lag som endast har en match på schemat. 9 lag har endast två matcher så det kan bli besvärligt att få ihop skäligt antal spelare att aktivera varje dag för att inte säga att få ihop 3 målvaktsmatcher.

Endast divisionsöverskridande matchups denna vecka så det ska bli intressant att se vilken division som är hetast just nu.

Kör hårt!

Gott Nytt År! (Vecka 12)

Det nya året fick se ett nytt lag ta över ledningen i South Division, nämligen Marnes Miners som spöade den tidigare ledaren Ice Princess med komfortabla 7-3. Miners var också klart bäst vecka 12 och gick 9-0-0 för andra veckan i rad. Miners är verkligen ett lag att se upp med inför slutspelet. Miners har verkligen ett grymt målvaktsspel nu och gick 5-0-94,6% denna vecka. Förra veckan hade han 5-0 93,8%. Otroligt imponerande! Miners dominerade också i HIT-kategorin med 63st.

I North Division går Yzerman som tåget och har nu 6 raka segrar och har skaffat sig lite marginal i toppen, både i divisionen och i hela ligan. Väldigt imponerande.

Strongerbeer vände sin urusla trend och vann det oerhört viktiga divisionsmötet mot ett formstarkt Darth Skaters. Marginalen för vinsten var endast en tackling eller en assist eller ett mål eller en utvisning. Oerhört jämnt med andra ord. Detta innebär nu att det är 5 poäng upp till slutspelsplats för Skaters.

Enforcer fick dyngstryk mot Yzerman och avståndet till slutspelet är nu 4 poäng.

Bottenmötet vanns av Hatters som därmed tog sin andra seger i årets Fantasy.

Tax Payer’s lyckades på 5 speldagar med konststycket att få -12 i +/- kategorin.

Resultaten denna vecka innebär att vi får ett riktigt toppmöte vecka 13 där Yzerman och Miners drabbar samman. Det ska bli oerhört intressant att se hur denna kraftmätning slutar.

Fler frågor är om Strongerbeer kan bevisa att han verkligen tagit sig ur formsvackan i mötet mot KRYLJA och kommer Enforcer och Skaters ta den sista!? chansen att hänga på i slutspelsracet?

Avslutar Commissioners Word med att önska er alla ett Gott Nytt År och tacka er alla för engagemanget 2017 och hoppas på samma entusiasm inför 2018.

Yzerman i topp (Vecka 11)

Med fem raka segrar och övertygande resultat är nu Yzerman i topp i hela ligan. Han var i final för två år sen och visade då att han har potential att gå hela vägen. Ifjol missade han slutspel men som sagt, nu är han laget att slå i The Swede League.

Miners går också bra och inkasserade sin första 9-0-0 för säsongen. Tätt efter var Tax Payer’s med 8-0-1. I botten hittar vi Strongerbeer med 0-0-9. Han har verkligen totalt imploderat sen 6 veckor tillbaka och är nu på gränsen att tappa slutspelsplatsen.

I början på säsongen så dominerade South Division ligan men det har på senare tid vägt över till North Divisions fördel. Vi får se om det håller i sig den andra halvan av serien.

Miners imponerade stort på målvaktssidan denna vecka med 5-0 93,8%.

Tax Payer’s 12 mål var bra med tanke på att det var en 6-dagarsvecka.

Enforcer var lika överlägsen i +/- som Yzerman var sist.

Julen är nu äntligen över och vecka 12 bjuder på en 5-dagarsbatalj där det gäller att vara med från start och manövrera sina målvakter väl.

Idel intressanta matcher denna vecka:

  • Tax Payer’s och KRYLJA gör upp om att hålla trycket på Yzerman.
  • Yzerman har revansch att utkräva på brorsan som manövrerar Enforcer.
  • Miners och Ice Princess gör upp om vem som ska toppa South Division.
  • Darth Skaters ska försöka knappa in på slumping Strongerbeer.
  • Och sist och också minst har vi ett bottenmöte mellan Cheapskates och Hatters.

Good Luck!

Free Fallin’ (Vecka 10)

Free fallin’ sjöng Tom Petty redan 1989 och då hade han ingen aning om att den låten skulle bli team anthem för Strongerbeer i NHL Fantasy 2017. För 1 poäng på de senaste 5 matcherna är inget annat än ett fritt fall och en total genomklappning.

KRYLJA tog ryktet om hans död på ett bra sätt och vände 0-0-9 till 8-1-0 och bästa lag vecka 10. KRYLJA fick också igång målvakterna denna vecka och lyckades också kravla sig över 0.900 i SV% i totalen.

För Cheapskates fortsätter katastrofsäsongen med 0-0-9 vecka 10.

Tittar vi på de underliggande siffrorna så ska Miners vara väldigt glad över att ligga på en stabil slutspelsplats för de säger att han borde husera i bottenskiktet i ligan.

Noterar också att Darth Skaters har jobbat ihop en winning streak och börjat snegla uppåt i tabellen.

Statistik som stack ut denna vecka var Hatters +16, Enforcers 43 PIM, Tax Payer’s 103 SOG, Miners 74 HIT, KRYLJA’s 50 BLK och 96,6 i SV%.

Vi har ju nu passerat halvvägs i grundserien så för de lagen som jagar slutspel gäller det att steppa upp ordentligt nu om man ska få en chans att kämpa om ära och pengar framåt vårkanten.

Kör hårt!

Länk till Free fallin’ https://www.youtube.com/watch?v=1lWJXDG2i0A

The King is Dead, Long Live the King! (Vecka 9)

Vem som blir den nya kungen må vara skrivet i stjärnorna men den gamla kungen dog denna vecka. För första gången i The Swede League’s historia så producerar KRYLJA en 0-0-9 vecka och den odödliga auran är för evigt bruten.

Ice Princess är tillbaka på vinnarspåret och Yzerman tog en fin skalp mot Strongerbeer och med 8-1-0 från båda lagen toppar de nu var sin division. Ice Princess har ryckt åt sig en trepoängsledning i South.

Darth Skaters vann rookie- och prestigemötet i botten och lämnande nu sistaplatsen om än på samma poäng som Hatters.

Enforcer tvålade som sagt dit KRYLJA och försöker hänga på i slutspelsracet. 3 poäng upp till sjätteplatsen nu efter att alla mött alla.

Yzerman imponerade med sina 25 assist denna vecka och Ice Princess var överlägsen i PIM-kategorin.

KRYLJA fortsätter att ha stora problem på målvaktssidan och får han inte ordning på detta innan slutspelet lär det bli snabb sorti där. KRYLJA ligger fortfarande i botten i alla målvaktskategorierna och är enda laget med fler förluster än vinster på sina målvakter.

Ice Princess övertygade dock på målvaktssidan med 4-0-94,4%.

Strongerbeer har nu endast 1 poäng på de 4 senaste matcherna trots att laget har levererat helt OK och laget leder Breakdownstatistiken överlägset. Har som sämst 5-1-3 på de första nio omgångarna. Förväntar mig snart att oturen vänder.

Då är det dags att möta lagen från omgång 1 igen och det finns mycket revansch att utkräva på en del håll.

Lycka till!

Rekordvecka (VECKA 8)

Fyra kategoriresultat tog sig in på rekordlistorna denna vecka. Marko gick upp i delad topp på 17 mål liksom Gustaf som tog sig upp i delad ledning på +20 i +/- listan. Gustaf tog sig också in på topplistan med 24 assist och Jannes 111 skott tog honom in på den listan.

Ice Princess inkasserade sin första nollpoängare för säsongen så nu är alla förlustnollor spräckta.

South Divisions framfart har kraftigt bromsat in och tidigare till synes oslagbara Strongerbeer har nu bara tagit en poäng på de tre senaste matcherna.

Bäst vecka 8 var KRYLJA och Ice Princess (8-0-1), sämst var Skaters (0-0-9). Tungt för Ice Princess att möta just KRYLJA denna vecka. Han hade vunnit mot alla andra lag.

Vecka 9 bjuder på ett mycket intressant möte där våra rookiesar möter varandra. Är det Skaters sista chans att ta sig tillbaka in i slutspelsracet? Vecka 9 innebär också att alla har mött alla och vi kan börja ana hur slutspelet kommer att se ut.

En annan intressant frågeställning är ju om Strongerbeer och Ice Princess ska fortsätta att förlora?

Om en vecka vet vi.

Jesus från Nasaret (Vecka 7)

Moder Teresa, Mahatma Gandhi, Nelson Mandela, Jesus från Nasaret, ja kalla honom vad ni vill men Marko förtjänar att omnämnas i deras sällskap pga. sin totala självuppoffring när han på söndagen blev förfördelad pga. en tillfällig bugg i Yahoo´s Fantasyprogram och trots det inte kräver någon form av kompensation. Stort Marko.

Marko tog också en pinne i toppmötet i South Division och är ännu obesegrad i årets Fantasy.

I North Division tightade tabellen till sig ordentligt då KRYLJA vann efter att på typiskt KRYLJA-vis ta sig ur ett till synes omöjligt läge och vinna med en marginal på noll skott på mål. Yzerman, som var bäst denna vecka (7-1-1) spöade ett uddlöst Tax Payer’s och vände därmed en negativ trend.

Mad Hatters tog sin första seger i The Swede League vilket vi självklart gratulerar så mycket.

Miners tog hem brödrakampen och Cheapskates har det nu riktigt tungt och var sämst för tredje veckan i rad (0-1-8).

Kategorimässigt ser vi att Yzerman tog hem G och A och att Miners stod ut i antalet HIT (59). KRYLJA har fortfarande oerhörda problem med målvakterna och speciellt SV%. Anmärkningsvärt är också att Cheapskates, som fortfarande leder +/- totalt, blev sist i den kategorin vecka 7 på -12.

Då är det dags att glömma det som varit och ta tag i vecka 8.

Kör hårt!

Miracle On Ice 3 (Vecka 6)

Miracle On Ice 1. 22:a februari 1980, OS i Lake Placid där USA’s amatörlag slår CCCP.

Miracle On Ice 2. 1:a april 2016, Play off till SHL där Leksand vinner över MoDo.

Miracle On Ice 3. 19:e november 2017, The Swede League och Tax Payer’s vändning mot Strongerbeer.

Den digniteten måste vi tillskriva Tax Payer’s omöjliga vändning mot Strongerbeer. Det krävdes en shut out av Lundqvist och en plattmatch av Quick för att vändningen skulle vara möjlig och det var precis vad som hände. Lundqvist höll nollan och Quick släppte in 3 puckar på 9 skott och blev utbytt. LA lyckades inte hämta igen de tre målen så Quick fick förlusten så Tax Payer’s gick från 0-2 i målvaktskategorierna till 2-0 samtidigt som offensiven också vände underläge till minst oavgjort. SV% avgjordes med marginalen av ett enda insläppt mål.

Överlägset bäst vecka 6 var dock KRYLJA som gick 9-0-0 för andra gången denna säsong. Sämst var Cheapskates med omvända 0-0-9. Cheapskates har nu haft två bedrövliga veckor och ramlat under slutspelsstrecket.

Inga ögonbrynshöjare i kategorierna denna vecka men noterar att det generellt var lite SOG där Ice Princess hade flest skott med marginal med endast 91 stycken.

KRYLJA ligger fortfarande sist i alla målvaktskategorierna i totalen men passerar nog snart 0.900 i SV%.

Våra rookies går det fortsatt tungt för och det är nog dags att se över taktiken om de ska få häng på slutspelet.

Vecka 7 bjuder på seriefinal i South Division där obesegrade och totala ledaren, Ice Princess, möter den något stukade men statistiskt sett bästa laget, Strongerbeer.

En annan viktig match är bröderna Sarpakaris, Miners mot Cheapskates, också i South Division. En förlust i denna match kan vara avgörande för slutspel eller inte.

Inga matcher på torsdag så detta blir en 6-matchersvecka med de flesta lagen igång på onsdag och fredag.

Kör hårt!

Lucky Princess (Vecka 5)

“You must be my lucky star” sjöng Madonna på 80-talet och det är nog dags för Marko att snegla upp mot skyn och fråga sig vilken av alla dessa stjärnor som är hans lyckostjärna. Kanske är det allihopa för nu finns det ingen rationell förklaring längre till varför Ice Princess är 5-0-0 i årets Fantasy. En dålig insats förra veckan följdes upp med en urusel denna men trots det full pott. Trots 1-1-7 tar han alltså 2 pinnar.

Strongerbeer ångar på i oförminskad takt och tog också sin 5:e raka seger i år. Han var också bäst denna vecka statistiskt sett (8-1-0).

Cheapskates gjorde ett riktigt bottennapp (0-2-7) efter två bra veckor dessförinnan.

Tax Payer’s toppar nu North division efter en nagelbitare mot Darth Skaters och slumpen gör då att det blir ett toppmöte vecka 6 mellan ledarna i respektive division.

Inte mycket sticker ut i veckans kategoristatistik men Enforcers 46 PIM får väl anses lite överraskande.

Totalt toppar Strongerbeer och Cheapskates tre kategorier vardera och KRYLJA ligger fortfarande sist i alla målvaktskategorier och har inte tagit sig över 0,900 än i SV%.

Vecka 6 bjuder som sagt på ett toppmöte men bottenmötet i South division mellan Miners och Skaters ska också bli intressant att följa.

Lycka till!

Two team race i South (Vecka 4)

Två lag har fortfarande inte tappat poäng i årets Fantasy, Strongerbeer och Ice Princess. Då de båda spelar i South division har det bildats en liten lucka till övriga lag om kampen om den så oerhört viktiga divisionsvinsten.

I North är det jämnare även om Yzerman studsade tillbaka efter debaclet förra veckan och har en ensam ledning i divisionen.

Inget lag gick 9-0-0 utan det var en grupp på 5 lag som gick bra med Strongerbeer (7-1-1) i täten och sen 5 lag som gick mindre bra med Enforcer (0-0-9) i botten.

Cheapskates gick 7-1-1 och med målvaktsstatistik på 5-0-93,0 så kan han bli farlig i förlängningen.

Våra rookies kammade noll även denna vecka och återfinns i botten på tabellen.

Strongerbeer var enda laget som passerade 100 SOG denna vecka, KRYLJA dominerade +/-. KRYLJA återfinns också i botten på målvaktsstatistiken som föranledde att han trejdade bort förstavalet Price till Tax Payer’s som har ett överflöd på kompetens på forwardsplats.

Mad Hatters 21 assist tangerar 6:e platsen i rekordboken. Men 3 gjorda mål får honom nästan in på bottenlistan i den kategorin.

Strongerbeer och Cheapskates leder 3 kategorier vardera efter 4 veckor. Strongerbeer dominerar SOG och Cheapskates är i en klass för sig i +/- kategorin.

KRYLJA ligger i botten på alla målvaktskategorier och Darth Skaters är i botten på kategorierna som kräver någon form av fysik, PIM, HIT och BLK.

Vecka 5 drar igång med 6 matcher på måndagen och till helgen har vi dubbelmötet i Globen mellan Senators och Avalanche och The Commissioner är på plats på fredagen.

Good Luck!

KRYLJA tillbaka? (Vecka 3)

Förra veckan spådde vi KRYLJA’s fall men svaret kom omedelbart vecka 3. KRYLJA gick 9-0-0 och tuppkammen har omedelbart växt till sin normala dryga nivå.

Strongerbeer (8-0-1) och Ice Princess (5-0-4) är de enda återstående lagen på full pott så vi har en tuff battle i South division om förstaplatsen.

I North division tightade det till sig rejält då Enforcer körde över den tidigare obesegrade Yzerman och bevisade vilken som är bäst i familjen Engström.

Våra två rookies har efter den första veckans succéresultat två raka förluster och vi hittar de i botten på var sin division. Nu gäller det att samla ihop trupperna och utvärdera läget och kanske se över sina laguttagningsalgoritmer.

I och med att Enforcer och Cheapskates vann sina matcher har nu alla lag spräckt nollan i poängkolumnen. Känslan är att det kommer bli tufft om slutspelsplatserna i år.

I statistiken för vecka 3 noterar jag att Hatters gick 3-0 97,9% i målvaktsmatchen men fick ändå stryk.

Anmärkningsvärt är också Cheapskates totala målvaktsstatistik, 12 vinster och 12 förluster. Toppar alltså ligan med flest vinster men ligger samtidigt i botten på flest förluster.

KRYLJA är enda laget som inte är över 90% i räddningsprocent ännu.

Vecka 4 har vi, ett på papperet i alla fall, toppmöte mellan KRYLJA och Strongerbeer. Får vi se de första tappade poängen för Lars denna vecka?

Good Luck!

Vem tar över tronen? (Vecka 2)

Ja, den frågan är berättigad då KRYLJA TRAKTOR’s dominans ser ut att vara förbi. Storstryk mot den falnande och föredetta mästaren Miners indikerar inte att det blir ett tredje raka guld. Men vi vet ju dock av erfarenhet att hans tjurighet brukar ta honom långt oavsett hur mörkt det ser ut.

I den andra ändan av spektrat hittar vi det förväntade topplaget Strongerbeer som gick, som första lag i år, 9-0-0. Med det delar han topplaceringen i ligan med överraskningen Yzerman som öser på för andra veckan i rad. Just nu pekar det på att det missade slutspelet i fjol, efter finalen för två år sen, var ett hack i en uppåtgående trend. Värt att omnämnas är också Ice Princess som är det tredje laget att stå på maximala 4 poäng.

I botten hittar vi Enforcer som behöver lyfta sitt spel märkbart för att inte se sig akterseglad redan vid höstdagjämningen. Enforcer möter brorsan Yzerman vecka 3 och det blir naturligtvis extra viktigt att visa att gammal är äldst nu.

Våra rookiesar fick, vecka 2, känna på hur det är att få ordentligt med pisk i The Swede League. Smekveckan är definitivt över nu.

Kategoriresultat som stack ut denna vecka är Darth Skaters 2 utvisningsminuter och 10 tacklingar, Hatters SV% på 86,7 och KRYLJA’s 3 mål framåt.

Sneglar vi på den totala statistiken efter två omgångar sticker KRYLJA’s målvaktsprestationer ut med föga imponerande 3 – 9 – 0,883. Detta med målvakter plockade i draftens 1:a och 2:a omgång!

Det var allt från vecka 2 och lycka till i vecka 3.

Rookies gör avtryck (Vecka 1)

Så var då äntligen Fantasysäsongen 2017/2018 igång.

Första veckans matcher är färdigspelade och de två rookiesarna tar överraskande med sig 3p. Darth Skaters avfärdade Enforcer i en jämn batalj och Mad Hatters tar 1p, med mersmak, från mesta mästaren KRYLJA. Kul att se att de tar för sig och att de har nybörjartur så vi kan lura av de pengarna även nästa säsong.

Det har ju varit en hel del konstiga resultat i NHL de första omgångarna och av erfarenhet så vet vi ju att då serien satt sig är det andra parametrar än tur som styr resultatet i Fantasy.

Bäst vecka 1 var Yzerman som gick 7-2-0 och kanske har hans otur från förra säsongen vänts till tur denna. Strongerbeer, Hatters och Ice Princess gjorde också bra resultat. I botten hittar vi Tax Payer´s och Marnes “Dynasty” Miners.

Kategorimässigt så sticker Cheapskates +25 ut ordentligt i +/- statistiken. Detta var i och för sig också det enda att glädjas åt för Gustaf för med 7 målvaktsförluster kommer man inte långt i denna liga. VIdare så toppar de båda rookiesarna målvaktsvinsterna med 7 vardera vilket är mycket imponerande. Det märks att de inte begripit än att man får sätta målvakterna på bänken då man uppnått 3 godkända matcher. Starkt också av Ice Princess att ha 0 målvaktsförluster efter den förlängda vecka 1.

Nu är det bara att formera sitt lag inför vecka 2 och nu är det 7 dagar som gäller vilket ger mindre tid att reparera misstag och underläge.

Lycka till!